Muzeum Regionalne w Szczecinku zaprasza na podróż w czasie do… kuchni. Dziś podczas wernisażu ekspozycji pt. „Sól i pieprz. Historia od kuchni” będzie można na własne oczy przekonać się, jak wyglądają dawne sprzęty i
Jest to wystawa wpisująca się w cykl tzw. wystaw „domowych”. Wcześniej miały tu miejsce ekspozycje dotyczące dawnej łazienki i poznania obyczajów związanych z higieną osobistą. Tym razem tematem będzie kuchnia. Na wystawie „Sól i pieprz. Historia od kuchni” zaprezentowane będzie dużo rozmaitych eksponatów, które przed laty stanowiły część
Warto nadmienić, że dodatkową atrakcją towarzyszącą najnowszej wystawie w muzeum będzie możliwość degustacji dawnych potraw. Odwiedzający będą mogli spróbować m.in. tradycyjnego chleba upieczonego według przedwojennego przepisu z Turowa, jak również tradycyjną – pomorską sałatkę warzywną.
Muzeum Regionalne w Szczecinku
ul. Szkolna 1, 78-400 Szczecinek